Lezen kan altijd

Sinds kort ben ik directeur van de Stichting Aangepast Lezen, http://www.aangepastlezen.nl/home

Met onze dienstverlening willen we laten zien dat lezen voor iedereen bereikbaar is. Ook als je niet (meer) gebruik kunt maken van de dienstverlening van de openbare bibliotheek of direct naar de boekhandel kunt gaan om dat boek te kopen waar je net over gehoord hebt.

Dus: kun je de kleine lettertjes niet meer lezen? Wordt het lezen meer inspanning dan ontspanning? Kortom, lukt het ‘gewone’ lezen niet of niet meer door een visuele of andere leesbeperking? Dan kan de dienstverlening aangepast lezen voor jou een uitkomst zijn. Bij Aangepast Lezen kun je onder andere terecht voor:

De lectuur en informatie in de door jou gewenste leesvorm ontvang je met de post of via internet. Je hoeft er niet eens de deur voor uit.

Om boeken, kranten en tijdschriften in een aangepaste leesvorm te kunnen bestellen, moet u ingeschreven zijn. Ervaren hoe het is om te luisterlezen? Probeer dan eens een van deze zes rechtenvrije boeken via streaming!

Er zijn dus heel veel mogelijkheden. Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen die daarvoor in aanmerking komen gebruik gaan maken van onze diensten. Waarom? Omdat daardoor de participatie van onze (potentiele) klanten wordt vergroot en hun betrokkenheid bij wat er in onze maatschappij allemaal gebeurt, verder vergroot kan worden

Wij leveren daar graag onze bijdrage aan. Mocht je meer willen weten, bezoek onze site en neem contact op. Heb je ideeën over het nog beter kan, ook die horen we graag.

Er zijn ook kinderen die anders lezen. Ook voor hen willen wij ons aanbod verder vergroten en iedereen daar kennis mee laten maken. Daarom staat we deze week op de NOT in Utrecht. We hopen daar het onderwijs te laten zien wat we allemaal kunnen bieden

Ga, als je er dan toch bent, ook even langs bij de stand van Dedicom en laat je ook daar insprieren door de nieuwe producten die zij hebben ontwikkeld voor onder andere kinderen met dyslexie.

We zien elkaar.

Jellie Tiemersma

PS, vergeet als laatste de stand van de Bibliotheek op School niet te bezoeken: de aanpak van de bibliotheken om het onderwijs te laten zien wat bibliotheken kunnen betekenen op het gebied van lezen, leren en mediawijsheid.

 

 

 

 

 

 

 

,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *