Modefabriek: een fabriek vol inspiratie!

header-website.jpg

Gisteren en vandaag was het weer zover, de Modefabriek, dé Nederlandse modebeurs. Op twitter: @modefabriek.

Meer dan 600 labels laten daar in geweldig mooi opgepimpte stands hun nieuwe collecties zien voor over twee seizoenen.

Voor mij een snoepwinkel vol kleine cadeautjes maar ook een belangrijke bron van inspiratie. Mode speelt mijn hele leven lang al een belangrijke rol. Kleding helpt je om te worden wie je bent, je te tonen zoals je wilt zijn maar vooral om het leven wat meer kleur en sprankeling te geven. Het leuke van mode is dat zij voortdurend verandert en inspeelt op de ontwikkelingen om ons heen. De Modefabriek is niet de meest vooruitstrevende beurs maar laat wel zien wat over een jaar de nieuwe trends zullen zijn en hoe we die in de winkel zullen zien hangen. En hoe noemen we die trends: sheer blousons met veel transparant wit, elegant shorts, roomy pantalons, summer leather tops, sporty dresses en cropped jackets. Ik vond het helaas wat minder spannend dan een jaar geleden maar daar shoppen we wel omheen zoals Juul van Juulfashion.nl dat met een vooruitziende blik wist te formuleren. Want natuurlijk kwamen we die dames ook weer tegen. Verder veel aandacht voor Nederlandse, jonge designers en MINT met de focus op duurzaamheid. Die ontwikkeling is niet meer weg te denken uit de modewereld. Dat is ook terecht. Je wilt je toch goed voelen als je nieuwe kleding koopt en als die kleding is gemaakt onder slechte omstandigheden of als het milieu veel geweld wordt aangedaan, lukt dat al een stuk minder. Hoe meer labels en fabrikanten daarvan overtuigd raken, hoe meer dit gemeen goed wordt en gemakkelijker vertaald kan worden in de prijs. Ook de crisis wordt op een fashionable manier bedongen: de KiloKnallerVintageSale. Altijd goed voor een koopje. En natuurlijk altijd weer bekenden. Wat dat betreft kunnen we zo de modescene instappen :).

En dan al die tassen- en schoenenlabels. Ik word steeds weer opnieuw verliefd. Het blijft mijn grote droom: een eigen label. Voor minder doen we het niet. Vol inspiratie zijn we vertrokken, het beursboek met alles labels er in als naslagwerk is onmisbare vakliteratuur.

Vandaag kun je nog gaan en registreer je anders voor een volgende beurs. Je hebt wel een KvK nummer nodig want het blijft een vakbeurs. Personal Too was er weer bij.

Jellie Tiemersma

overview-thumbnail

 

 

 

,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *